Karácsonyi fotózás

Karácsonyi fotózás, nem csak karácsonyi hangulatban…

Erre a cikkre azért szántam el magam, hogy megírom, mert a bejelentkezések alatt sokan megkérdezik, hogy “ilyenkor csak karácsonyi képeket készítetek?”

Karácsonyi fotózáskor, természetesen nem csak karácsonyi képek készülnek. Sőt a zöme a kiválasztott fotóknak inkább a gyermekről, gyermekekről szól. Ilyenkor van nagyon jó alkalom, hogy készüljön a családról pár profi fotó. Karácsonyi fotózáskor lehet jobban rábeszélni az apukákat is, hogy oda álljanak a kamera elé.

Karácsonyi fotózáskor lehet, egy kicsivel többet törődni magatokkal, a családi albumok hiányzó fotóinak pótlásával… Karácsonyi fotózás lehet jó alkalom arra, hogy összehozd kicsit a családod. Legyenek a nagyszülőkkel is családi képek, amin Mindenki rajta van. Sokszor hallom anyukáktól, (mert ugye legtöbbször Ők fotóznak) hogy végre én is rajta leszek a fotókon.

Karácsonyi fotózáskor lehet egy nagyon személyes ajándékot készíttetni karácsonyra a nagyszülőknek, keresztszülőknek. Nem beszélve a sok lehetőségről, naptárak, képeslapok fali képek, montázsok…

Arra is volt példa (figyelem keresztszülők!), hogy a kereszti hozta el titokban a keresztlányát egy fotósorozatra. Mekkora meglepi lehetett, mikor a szülők kibontották az ajándékot és a lánykájukat látták gyönyörű fotókon mosolyogni… Szóval van sok, sok lehetőség, ötlet egy igazán személyes ajándék készítésére.

A másik gyakori kérdés, hogy “mit vigyünk a fotózásra?”

Azt szoktam javasolni, hogy váltó ruhát mindenképpen. Van lehetőség átöltözni. Főleg a gyerkőcöknek. Sokat nem érdemes hozni, mert max. 2 öltözéshez van türelmük, azt tapasztalom.

Játékot is lehet hozni, ha van valami nagy kedvenc, de itt nálam rengeteg van (a piros autó továbbra is nagy kedvenc). Nagyon el tudnak varázsolódni a sok újdonságtól. Nem is akarnak nagyon haza menni. A nehezebben oldódó gyerekeknek sem kell sok idő, hogy mosolyogjanak, jól érezzék magukat. Szóval hozzátok a jó kedveteket, ha van, a kéréseteket, a többit bízzátok Rám!

Tudom rengeteg kép készül nap mint nap otthon, de higgyétek el, megéri eljönni, ilyen portrékat, családi fotókat csak a stúdióban lehet készíteni. Szóval csak bátran jelentkezzetek be, nem fog fájni senkinek, ígérem.

Azt hiszem a fotók magukért beszélnek…

Még valami a végére: Mindenkiről lehet jó fotót készíteni! De ezt majd egy másik bejegyzésben fejtem ki bővebben.

Addig is szép napot, sok nevetést Mindenkinek!