Macaron… ettél már?

Rendszeresen fotózunk a Stop cukrászdának Tatabányán. Mindig van valami újdonságuk, valami új finomságuk. Most éppen a Macaron volt a témánk.

Régi vevői vagyunk, így ismerem szinte az összes süteményüket. De ez a Makaron… Hát valami csoda! Ha nem kóstoltad még, szaladj, vegyél és egyél!
Kértem Beától (Sajdliné Rabóczky Beáta tulajdonos, cukrász) egy kis leírást a Makaron készítéséről.

Franciaországban népszerű, különleges desszert. Kóstoltátok már Párizsban? Én nem. De az itteni, amit Beáék készítenek a Stop cukiban, hát valami csoda.
Mint megtudtam, nagyon nehéz készíteni, végtelen precizitást, türelmet és sok-sok gyakorlatot igényel az elkészítése.

Itthon nem is találkozol sok helyen vele, mivel csak az olyan “őrültek” (bocsi Bea, de ezt jó értelemben írom), kísérletező kedvűek, újítók készítik, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, akik szeretnek nehéz dolgokat jól csinálni.

Darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül a két kis korong. A töltelékük? Csokoládés (ez az első számú kedvenc), narancsos, de ettem már a most oly divatos levendulást is.

A jó Macaron könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát. Itt már a mandulás massza átveszi a töltelék nedvességét és a desszert belső fele pedig… Ettél már így desszertet, hogy figyeltél ezekre a részletekre? Én mostanában így eszem a Macaront.

Szóval mindenképpen érdemes megkóstolni, hiszen minden falat egy kisebb fajta mennyország. Higgyétek el nekem, hisz az összes “modellem” megettem!

Látogassatok el Tatabányára a Stop cukrászdába és a Macaront semmiképpen ne hagyjátok ki!

Címük: Tatabánya, Jázmin utca 7.