rólam nem lehet jó

Önbizalom növelő portréfotók

csajos fotózás Budapesten
csajos fotózás Budapesten

Egy jó portré önbizalom növelő is egyben

Egy jó vagy akár nevezhetjük tökéletes portrénak is, jó nagyot tud dobni az önbizalmon. Gondolj csak bele. Kérnek Tőled egy fotót, mert kell a bemutatkozó anyagodhoz, weboldalra vagy esetleg a névjegykártyádhoz. Mikor fogod jó szívvel adni vagy küldeni a portré fotódat? Ha teljesen meg vagy elégedve és büszke vagy rá, hogy „nézzétek, milyen klassz kép készült Rólam”!

„Én nagyon nem szeretem, ha engem fotóznak!” 10-ből 7 biztosan mondta már, 2 nem mond semmit a fotózására, 1 pedig imádja, ha fotózzák. Na, most nem annak az egynek szól ez az írás!

Pályám során megtanultam kezelni ezeket a kijelentéseket. Vallom, hogy a fotózás fele, pszichológia. A fotózás (emberábrázolás), nem ott kezdődik, hogy állj a kamerám elé és mosolyogj. Nálam nem!

Tudom, hogy nem egyszerű oda állni és megmutatni a legelőnyösebb arcunkat. Egy jó portréfotózás egy beszélgetéssel kezdődik. Voltál-e már fotózáson, hova lesznek majd felhasználva a fotók, mit szeretsz magadon és mit nem… Időt is adva arra, hogy kicsit oldjuk a helyzetet.

Én pedig azt nézem meg, hogy mi áll Neked jobban, a mosolygós portré vagy a félmosoly vagy esetleg a komolyabb tekintet.

Az i-re pontot pedig a retusálás teszi fel. Természetesen csak akkora mértékben retusálunk, ami belefér abban, hogy természetes maradjon a fotó, Te nézzél vissza képről és nem egy 20 évvel fiatalabb változatod. De a retusra is szükség van. El tűntetjük a miért ne, éppen akkor elő bukkanó pattanást, vagy esetleg a szemek alatt a karikákon finomítunk pár óra alvás helyett.

Pár jó tanács pedig a végére.

Sokat segít,(a siker 30%-a legalább), ha úgy nézel a kamerába, hogy elhiszed, hogy Rólad is lehet igazán jó fotót készíteni!

Legyél megelégedve a hajaddal, sminkeddel, az már ne zavarjon a fotózáson.

Olyan ruhát vegyél fel, amiben jól érzed magad.

Rólad készült már profi portré?

portré fotózás
portré fotózás
portré fotózás
portré fotózás
portré fotózás
portré fotózás

Csajos barátnős fotózás
Csajos barátnős fotózás