Pár gondolat…

Sok ügyfelemmel, vendégemmel, ismerősömmel, barátommal beszélgettem a fotózások végén. Mindig megkérdezem, hogy ilyen fotókra gondoltak-e, meg vannak-e elégedve az elkészült képekkel. Persze jó hallani ilyenkor, hogy igen, nagyon tetszenek a fotók meg mennyire jól érezték magukat a fotózáson. De van egy érdekes megfigyelésem is.

Mikor úgy gondolom, hogy készült már annyi jó fotó, amennyiből ki tudom válogatni a csomaghoz tartozó mennyiséget, akkor szólok, hogy szerintem már meg is vagyunk. Már többször tapasztaltam, hogy hitetlenkedve néznek rám. Ilyen hamar? Ez kb. fél óra fotózás. Megjegyzem, sokszor a gyerekeknek nincs is több időre türelmük. Van, hogy az anyuka annyit mond, hogy ha lesz ezekből pár jó fotó, Ő már boldog lesz. ( mert a gyerekek általában nem azt teszik, amire kérjük őket )Én letöltöm a képeket, a szülők válogatnak. A végeredmény általában mindig sokkal több jó fotó, mint amit szerettek volna. A stúdióban olyanok a lehetőségek, hogy a háttereket már nem kell retusálnom. Hozzá teszem, minden esetben a nyers fotókat mutatom. Teszem ezt azért, mert ha nyers fotók tetszenek, akkor az elkészült, kicsit retusáltakat pedig nagyon fogjátok szeretni. Igen, itt jön elő az a 15 évnyi tapasztalatom, amit ebben a szakmában már eltöltöttem. Kell tudni bánni a gyerekekkel, a fényekkel, a kellékekkel, kell tudni gyorsan reagálni helyzetekre. El kell tudni kapni azokat a pillanatokat, amik soha nem jönnek vissza. Ez a fotózás egyik nagyszerűsége, hihetetlen ereje.

Aki volt már nálam fotózáson, az tudja, hogy szinte mindig több képet adok, mint amennyi a csomagban szerepel. Legyen több szép fotó abban az albumban.

Még annyit tennék hozzá, hogy köszönöm a bizalmatokat, köszönöm, hogy meg tiszteltek azzal, hogy hozzám hozzátok el a gyermekeiteket, családotokat.

Szoktam viccelődni, hogy hozott anyagból dolgozok… Hát hozzám nagyon szép és kedves családok járnak.

Köszönöm!

U.I.: Ebbe a cikkbe direkt csak a stúdióról tettem be képeket. Nehéz lett volna válogatnom, kinek a képei is kerüljenek ide… Ugye megértitek?