Rólam nem lehet jó fotót készíteni

“Rólam nem lehet jó fotót készíteni, nem vagyok valami fotogén…”

Te is szoktad mondani? Szeretnéd azt is mondani, hogy:

“Hű, ez tényleg jó lett Rólam! 🙂”

Na én mind a két mondatot sűrűn hallom.

Ma már szinte mindenhova kérnek fotót Rólunk (útlevél, önéletrajz, Tata kártya, weboldal, újság). Van Neked igazán klassz vállalható fotó magadról? Ugye Te nem tartozol a “tükör előtt csücsörítő” csajok közé? 🙂

Megpróbálom kicsit összefoglalni számodra, hogy mitől is lesz az a fotó “Neked is tetsző”.

  1. Először is kell egy profi optika (ezen sok múlik).
  2. Kell egy fotós, ez lennék én (rajtam is sok múlik).
  3. Kellesz hozzá Te (részben Rajtad is múlik).

Szóval az optikán és a fotóson már túl is lépnék, ez adott.

Nézzünk Téged. Elképzeled, hogy ott állsz a kamera előtt és fogalmad sincs, mit is kellene csinálni. Először is nyugi, bejelentkezéskor átbeszéljük a fontos dolgokat (smink, haj, öltözet). Fontos a ruha is, fontos, hogy jól érezd magad benne.

Mikor pedig eljössz, kicsit beszélgetünk, hogy mitől is lesz jó az a fotó.

Fontos, hogy el hidd, igen is lehet Rólad is szuper képeket készíteni. Fontos, hogy úgy nézz a kamerába, hogy igen, itt vagyok, adom magam hozzá, készüljenek azok a szuper fotók. Nem véletlenül mondják, hogy a szem a lélek tükre. Nem mindegy milyen önbizalommal nézel a kamerába. Egyébként ezt meg is szoktuk fordítani: az elkészült fotók láttán, meg lesz az az önbizalom… 🙂

Fontos a szép smink. Ha soha nem szoktad magad sminkelni, akkor is szoktam ajánlani egy alap sminket. Az minden fotón, mindenkinek jól áll. Ha szoktad sminkelni magad, akkor azt szoktam ajánlani, hogy legyen kicsit erősebb a sminked, mert a fotó “levesz” belőle. De tudok profi sminkest is ajánlani.

Fontos, hogy jól érezd magad. Fontos, hogy bízzál bennem. A többi már jön magától.

Akár szabadtéri, akár stúdiós fotózást választasz, mindig átbeszéljük, hogy milyen fotók is az elképzeléseid (hova lesznek, kinek, milyen stílusban).

Szóval tudunk készíteni Rólad olyan fotókat, amivel igazán meg leszel elégedve. Tégy egy próbát, legyenek Rólad is profi, szép fotók, amire sok-sok évig büszke lehetsz…!