Kérdések és válaszok

Miért célravezető, hogy profi fotós készítse az esküvői fotókat?

A nagy napon mindenki a legszebb szeretne lenni és azon van, hogy minél tökéletesebb legyen az esküvője. Ahogy a sminket, a hajat, a ruhát vagy épp a szervezést is szakemberre bízza a pár, így fontos, hogy a képeket – amik egy életen át megmaradnak és mutogatjátok majd az unokáknak – is hozzá értő készítse el. Valóban költséghatékonyabb, ha a képek készítését rokonra/barátra bízzuk, de be kell ismerni, a végeredmény is olyan. A szívességből fotózó rokon egy idő után megunja ezt a “feladatot” és sokszor lemarad pillanatokról, amiket aztán nem lehet megismételni. A fotózás mindenképp összetett és sok mindenre figyelni kell.

Miért fontos a személyes találkozó?

A fotózás előtt mindenképp szeretjük a személyes megbeszélést, ahol kicsit megismerhetjük egymást. A nagy napon mikor sor kerül a fotózásra, már sokkal oldottabb a helyzet, felszabadultabb a pár, nincs feszengés a kamera előtt. Továbbá részletesen átbeszéljük a forgatókönyvet, minden kérdésre választ adunk, egyeztetjük a fotózás menetét (időpont, helyszín, téma… stb.).

Több esküvőt vállaltok egy napon?

Nem. Az a nap csak Rólatok szól, egy napra csak egy esküvőt vállalunk.

Mikor érdemes időpontot foglalni?

Csak úgy, mint az anyakönyvvezető és a helyszín esetében, minél hamarabb. Január, február környékén már foglaltak a nyári hétvégék legkedveltebb időpontjai. Ha eldöntöttétek, hogy minket választottatok vagy még keresgéltek, ne késlekedjetek, jelentkezzetek!

Mennyi időt szánjunk a fotózásra?

A többéves tapasztalat alapján a 2 – 2,5 óra az optimális. Higgyétek el, ez tényleg nem sok. Mindenképp szükség van a kreatív fotózáshoz ennyi időre. Arról nem beszélve, hogy szinte mindig van csúszás. Hol a sminkes, hol a fodrász van csúszásban, vagy épp egy telefon szól közbe. Hagyjunk időt, ne legyen kapkodás, örökítsük meg a legszebb napotokat nyugalomban, stresszmentesen. Ebbe az időkeretbe két helyszín is belefér. Az egyik mindenképp egy szolidabb, romantikusabb – örömszülők és nagyszülők kedvence -, míg a másik egy kicsit vagányabb, extrémebb.

Helyszín ötletek kreatív fotózásra?

Tata kiváló helyszín mind, helybélieknek, környékbélieknek és messzebb élőknek egyaránt. A maga romantikus és mindig megújuló bájával rabul ejti az embereket. Számos fantasztikus helyszín vár benneteket. Ugyanakkor törekszünk arra és célunk is egyben, hogy hiába egy helyszín, mégis más stílusú kép készüljön minden párról. Ha nem vagytok idevalósiak mindenképp nézzetek körül honlapunkon, ahol számos fotón keresztül kicsit megismerhetitek gyönyörű városunkat és annak lehetőségeit.

Lagzi fotózásának menete?

A lagzit riport szerűen fotózzuk. Nagy létszámú vendégség esetén ketten dolgozunk, hogy mindenki és minden fontos pillanat, esemény meg legyen örökítve. Általában a menyasszonytáncig vagyunk jelen, de egyéni kérés esetén persze tovább is. A sötétebb, nem éppen megfelelő fényviszonyok ellenére is jó minőségű képeket készítünk.

Képek utómunkája, retusálás?

Az esküvőn készült összes kép átválogatva, átnézve, retusálva. Célunk, hogy a képekről ne porcelánbőrű műbabák mosolyogjanak vissza. Kisebb bőrhibákat tüntettünk el, színkorrekción javítunk, ha szükséges. Továbbá a nagymamák nagyon szoktak örülni, ha egy-két ránccal kevesebbel mosolyognak vissza a képeken.

Mit érdemes tudni a kellékekről?

Nagyon sok kellékkel rendelkezünk és szeretjük is használni őket. Még több pluszt adnak a képnek. Ha van valamilyen hobbitok (golf, motorozás, utazás, kutya… stb.) amit szeretnétek, hogy visszaköszönjön a képeken, azt a személyes megbeszélésen említsétek meg, hogy kellőképp fel tudjunk készülni.

Mit jelent és miért érdemes jegyes fotózásra elmenni?

Mostanában egyre nagyobb a kereslet az úgynevezett jegyes fotózásra, ami azt jelenti, hogy a pár még az esküvő előtt, a jegyesség időszakában elmegy közösen a fotózásra. Ez egy sokkal szabadabb, kötetlenebb fotózás,melynek lényege, hogy egyrészt úgymond szokják a kamerát, másrészt pedig, hogy egymást is kicsit jobban megismerjük. Így a nagy napon már sokkal barátibb és kötetleneb lesz a fotózás. A tapasztalatok alapján akik eljönnek jegyes fotózásra, az esküvői fotózáson már sokkal felszabadultabbak – többnyire a vőlegények is lazábbak, nem feszengenek – , Ezzel a fotózással kapcsolatban egy következő cikkünkben tudhattok meg többet.

Esküvői fotózás költségei, árai?

Az esetek többségében a legfontosabb kérdés, amit először feltesznek a párok. Ebben a cikkben pontos összegekről nem szeretnénk és nem is tudnánk írni, mivel minden esküvő más, így az igények is mások. Különböző csomagajánlatokkal rendelkezünk, amelyeket a megbeszélés folyamán ismertetünk.

Smink, fodrász, videós?

Többségében elmondható, hogy a menyasszonyok ragaszkodnak a saját sminkesükhöz, fodrászukhoz. Azonban ha szükséges, mindenképp tudunk ajánlani kiváló szakembereket, akikkel évek óta együtt dolgozunk.

És végül…

Reméljük, hogy a cikk végére értél és ha netán pont az esküvő előtt és a szervezés közepette vagy akkor ne késlekedj, tegyél egy próbát és jelentkezz be hozzánk egy megbeszélésre! A fent említetteken kívül egy szélesebb tájékoztatással várunk Téged/Titeket!

Jelentkezz most: