Újszülött fotózásról…

Pár gondolat és leírás az újszülött fotózásról (az én gondolataim, az én véleményeim, tapasztalataim).

Szeretek újszülötteket fotózni. Nem is lehet másképpen, csak szeretettel. Sok-sok szeretettel…

Újszülött. Mit is jelent? A baba születése pillanatától 1-2 hetes koráig. Ilyenkor még nagyon aluszékonyak, megvan még a magzatpózuk, szóval ezen időszak alatt teljesen más fotók készülnek mint a babákról. 3-4 hetesen nekem már baba.

Ketté is lehet szedni így a baba és az újszülött fotózást. Más felkészülést igényel mindegyik. Maradjunk az újszülöttnél, de bele megyek majd a baba fotózásba is.

Újszülött fotózás menete

Szeretem, ha elhozzátok hozzám a stúdiómba a picurkákat. Itt adottak a feltételek. Fények, kellékek. Persze a meleg is. Nem fog fázni, garantálom. Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy elég meleg van-e nálam. Néha túl meleg is!

A menetéről is írnék pár mondatot. Időpont egyeztetés, elindultok, ideértek, lepakoltok, ez eddig egyszerű. A többi is. Én előre össze készítem azokat a dolgokat, amiket majd fogunk használni a fotózás során. Van itt aztán minden, néha túl soknak is érzem. Mindig a kicsi igényeihez alkalmazkodunk. Ha ringatni kell, ringatunk, ha altatni kell, altatunk, na de ha etetni kell, Ti etettek!

Szóval hagyunk időt mindenre. Nem sietünk, nem kapkodunk. (na ez már a babáknál kicsit máshogy működik). Általában levetkőztetjük és takarókat, sapikat, kendőket anyagokat használunk. Az itt van, rengeteg, de lehet hozni kedvenceket, takarót, ruhát, játékot. Belekomponáljuk, használjuk…

Szóval vetkőztetünk, bugyolálunk, fotózunk, etetünk, simogatunk, mosolygunk, altatunk… Persze nem biztos, hogy ebben a sorrendben.

Babafotózás menete

Babáknál ez annyiban változik, hogy Ők kevesebb időt adnak a fotózásra, hamarabb megunják, elfáradnak. Náluk kicsit pörgősebben megy a dolog. Meg hamarabb csinálunk magunkból bohócot egy-egy mosoly kedvéért!

Természetesen ilyenkor van lehetőség közös családi fotók készítésére is. Ilyenkor általában portrékban gondolkodok. Főleg hangulat képeket készítek. Kicsit összebújós, puszilós… Tudom ilyenkor még az anyukák úgy érzik, nincsenek a toppon. De nem is baj ez, meg szoktuk oldani, hogy csak előnyös képek készüljenek. Ha úgy gondoljuk, hogy ennyi elég lesz (ez általában 1-2 óra), akkor amíg Ti összepakoltok, vagy éppen etettek, én letöltöm a képeket.

Együtt átnézzük, kiválogatjuk. Ekkor beszéljük át, hogy esetleg szeretitek-e a fekete-fehér vagy barnított fotókat, mire lenne szükségetek még (nagyítás, montázs, naptár, képeslap, könyvjelző). Ezután kérek pár napot az utómunkához, retusáláshoz.

Jöhettek is érte vagy elpostázom, ha messzebbről jöttetek.

Ha az otthonotokban szeretnétek a fotózást, akkor az is kb. így néz ki, csak viszem a dolgaimat és én válogatom le a képeket. Az árakat, aktualitásokat, akciókat megtaláljátok a weboldalunkon.

Szóval, ha van még kérdésed, vagy időpontot szeretnél kérni, kérlek híj fel vagy jelentkezz az alábbi űrlappal.

Még egy fontos dolog!

100%-os elégedettségi garanciát adok a fotók mellé!

Ha nem lesztek megelégedve a képekkel, vissza fizetem a fotózás árát! Na ilyen még nem volt… Eddig csak örömöt, jó kedvet, kacagást láttam, hallottam a képek nézegetése közben.

Jelentkezz most: